Drupal automatisch via Installatron installeren

Oplossing

Voor het installeren van een Drupal site raden we je aan gebruik te maken van Installatron. Via Installatron kan je gemakkelijk meerdere bekende systemen installeren om zodoende je site te kunnen maken. In deze handleiding leggen we je uit hoe je via Installatron een Drupal installatie doet.

Om Drupal te installeren via Installatron dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waar je Drupal wilt installeren.

Scroll helemaal naar onderen totdat je een aantal applicaties te zien krijgt. Klik vervolgens op "view more".

Je krijgt nu een overzicht van alle beschikbare applicaties te zien, klik in dit overzicht op "Drupal".

Daarna krijg je de mogelijkheid om Drupal te installeren. Klik hiervoor op "install this application".

Het kan een tijdje duren voordat de pagina geladen is. Je krijgt nu de pagina te zien waar je enkele instellingen kunt wijzigen. In principe zijn de administrator gegevens het belangrijkste. Klik na het doorlopen van de gegevens op "Install".

De installatie zal nu van start gaan. Het is belangrijk dat de domeinnaam gekoppeld is. Het kan soms voorkomen dat een installatie niet direct slaagt, dit heeft dan te maken met dat je domein pas zeer recent is gekoppeld aan het webhosting pakket. Probeer het in dat geval dan een aantal uur later nog eens. Mocht het daarna nog niet lukken raden we je aan om tijdelijk het .htaccess bestand te hernoemen.

Kom je er nou echt niet uit dan staat onze helpdesk klaar voor je! Wij zijn te bereiken via een live chat sessie of per ticket. We helpen je graag!

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Domeinnaam in DirectAdmin wijzigen
Domeinnaam verwijzen (pointer) naar bestaande website
Database importeren via PhpMyAdmin
Database exporteren via PhpMyAdmin
Domein doorverwijzen (redirect) via DirectAdmin
Artikel details
Artikel ID: 52
Categorie: Delta Connect
Datum toegevoegd: 27-09-2016 05:08:52
Aantal bekeken: 232
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.2/5.0 (9)